Borbola János

EGYIPTOMI ŐSMAGYAR GEOMETRIA * A HETEDHÉT PEREMES

Borbola Janos Egyiptomi Osmagyar Geometria Konyv sHogyan építették az egyiptomi nagy kőpiramisokat? Hova helyezték a több tonnás köveket az oldallapok helyes dőlésszögeinek tartásához. Milyen geometriai ismeretekkel rendelkeztek, milyen mérő és mértékegységeket ismertek, hogyan számoltak az ősi kőépítők? Számtalan mindmáig megválaszolatlan kérdés! A megoldás pedig előttünk fekszik, csak a Rhind Matematikai Papirusz szöveges példáit helyesen kell olvasnunk.

Alapszabály: A szöveges példákat csak akkor lehet megoldani, ha a szöveget pontosan olvassuk és értelmezzük, hiszen a nehézséget nem a számolás, hanem a feladat megértése jelenti!

Az ősi egyiptomi szövegek értelmes olvasásához a tekercsek eredeti nyelvezete, nevezetesen az ősmagyar nyelv ismerete szükséges. Könyvünkben a szöveges példák eredeti tartalmával ismerkedhetnek meg, melyek az ősi geometria boszorkánykonyhájába, valamint a hármas, a hetedhetes és a kilences mértékek világába nyújtanak betekintést.  Könyvünk forgatásához sok örömet és bölcsességet kívánunk.

Tisztelettel Borbola János

A 450 példányszámban megjelent számozott könyv ide kattintva kapható és megrendelhető.

Részletek a könyvből: – Bevezetéside kattintvaolvasható.

                                    – Tartalomjegyzék, ide kattintva megtekinthető.

Az ősi számmenetek bemutatásához további három, látványos DVD áll rendelkezésükre:

   – Ősmagyar geometria I. DVD. A piramisépítők geometriája – A hetes matematikai modell 

   – Ősmagyar geometria II. DVD. A hieratikus számírás

   – Ősmagyar geometria III. DVD. A kilences matematikai modell

A DVD-k a terjesztőnél kaphatók és megrendelhetők.